Teatteri näkyy monin tavoin myös muualla viihdemaailmassa

Teatteri on ilmiönä niin kiinnostava, että se näkyy niin kirjallisuudessa, elokuvissa kuin peleissäkin. Teatteriväki on tunnetusti ollut melko värikästä kautta historian ja heidän omintakeiset elämänsä koukeroineen ovat jo itsessään tarjonneet hyvää materiaalia ihmisten viihdyttämiseen. Monia on kiinnostanut erityisesti, mitä teatterin kulisseissa tapahtuu. Teattereihin liittyy paljon myös erilaisia urbaanilegendoja, kuten kummitustarinoita, jotka ovat toisinaan myös päätyneet teatterilavalle tai elokuviin.

Teatteri ja elokuvat

Viihde on kiinnostanut ja viehättänyt katsojia ja näyttelijöiden elämä kiinnostaa todellisessa elämässä, joten miksei siis myös filmillä. Esimerkiksi Moulin Rouge! -elokuva uppoutui kulissien maailmaan ja näyttelijöiden välisiin suhteisiin ja oli huippusuosittu katsojien keskuudessa. Myös esimerkiksi Yhdysvaltain tunnetusta Broadwaystä ja sen tapahtumista on olemassa useita elokuvia, jotka kertovat niin teatterin tapahtumista kuin näyttelijöiden elämästäkin.

Teatteri peleissä

Pelimaailmassa teatteri on hieman harvinaisempi teema, mutta on ilman muuta olemassa pelaajia, jotka pitävät teatterista ja haluavat nähdä tämän teeman myös pelien joukossa. Kasinoilla kolikkopelien joukosta löytyy tunnetusti laajalla skaalalla erilaisia teemoja ja teatterikin on mahdutettu joukkoon. Pelaaja voikin katsoa Slots io -sivustolta, löytyisikö itselle uutta suosikkipeliä teatteriteemalla. Esimerkiksi La Rouge ja The secret of the opera -slotit voivat yllättää.

Teatteri kirjoissa ja urbaanilegendoissa

Teatteria ja näyttelijöiden elämää on käsitelty myös monissa eri kirjoissa. Teatteri on luonnollisesti suosittu teoreettisena aiheena. Kirjat voivatkin käsitellä teatterin historiaa, kulttuuria ja merkittävien näyttelijöiden uraa ja elämää. Myös alan oppikirjoja on paljon ja niitä hyödyntävät monet näyttelemistä harrastavat tai sitä ammatikseen tekevät. Teatteri draamoineen on myös hyvä fiktion lähde ja moni kirjailija pystyy varmasti ammentamaan loputtomasti sisältöä näyttelijöiden sielunelämästä.

Koska teatterit ovat vanhoja ja historiallisia paikkoja, on niihin kertynyt runsaasti ajan jättämiä jälkiä ja niihin liittyviä tarinoita ja urbaanilegendoja. Kummitustarinat ovat erittäin yleisiä teattereissa ja esimerkiksi suosittu Oopperan kummitus -musikaali sai alkunsa tällaisesta legendasta. Myös Suomen teattereissa on työntekijöiden mukaan tavattu kummituksia erityisesti vanhoissa rakennuksissa, esimerkiksi Aleksanterin teatterissa, Svenska teaternissa ja Kansallisteatterissa. Teattereiden kulisseissa on luonnollisesti tapahtunut myös monia muita outouksia ja urbaanilegendojen sisältö vaihtelee murhista rakkaustarinoihin.