2015 Koko kaupungin Vinski


Kesä on juuri alkanut Hömpstadin kaupungissa, joka on kaikin puolin mukava paikka asua. Virkeä pojanviikari Vinski kaipaa kuitenkin jotakin tekemistä, joten hän päätyy ostamaan näkymättömyyspulveria. Sitä hienompaa, ranskalaista, jonka avulla voi myös kävellä seinien läpi. Ja jo alkaa tapahtua!

Näkymättömyyspulverin turvin Vinski pääsee tarkkailemaan kaupungin elämää kuin kärpäsenä katossa. Aikuisten edesottamukset vaikuttavat suorastaan pölöiltä, kun niitä seuraa sivusta. Lämminsydämisenä poikana Vinski järjestää kaupungin asioita oikeille raiteille yhdessä apteekkarin kanssa. Arvaatkos, millä konstilla Vinski pelastaa pikku-Liisan kellotapulista? Se selviää Paltamon kesäteatterissa.

Aapelin eli Simo Puupposen 1954 kirjoittama ja Esko Janhusen dramatisoima Koko kaupungin Vinski on riemastuttava tarina nuoresta, punatukkaisesta henkilöstä, Vinskistä. Tule katsomaan, kun Vinski tanssii päättömien jenkkaa Neiti Naranterille ja kouluttaa Lutikkalinnan laiskoista äijistä kunnon ihmisiä. Näytelmän ohjaajana toimii Merja Moilanen.